TOP
Image Alt

Sarajevo 1 noćenje

Sarajevo 1 noćenje

po osobi / aranžmanu
(0 Reviews)

SARAJEVO
SA OBILASKOM VIŠEGRADA , MOSTARA I BLAGAJA
23.10 – 26.10.2020.

 

Niš – Sarajevo 1. dan: 23.10.2020.
Polazak autobusa sa dogovorenog mesta u kasnim večernjim satima. Vožnja preko Kruševca, Kraljeva., Čačka, Užica. Nastavljamo noćnu vožnju prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora i regulisanja graničnih formalnosti.
Višegrad – Andrićgrad – Sarajevo   2. dan: 24.10.2020.
Jutarnja pauza za doručak, kafu i kolače u Višegradu – Andrićgradu, čiji je idejni tvorac naš poznati režiser Emir Kusturica ( slobodno vreme oko 2 sata). Nakon obilaska Višegrada nastavak puta prema Sarajevu. Dolazak u Sarajevo u popodnevnim satima i razgledanje grada u pratnji stručnog vodiča: mostovi na Miljacki, Gradska većnica, Inat kuća, Careva džamija, Latinski most, pravoslavna crkva, katolička katedrala, Baščaršija (šetnja najstarijim gradskim ulicama pored Begove džamije, Kazandžiluk ulica do trga Sebilj gde se završava razgledanje – obilazak traje oko 2 sata)… Nakon obilaska smeštanje u hotel. Slobodno veče. Ukoliko bude zainteresovanih moguće je organizovati fakultativni odlazak na Vrelo reke Bosne. Spomenik prirode Vrelo Bosne, koji se prostire na površini od 603 hektara, nalazi se u podnožju planine Igman u naselju Ilidža, oko 15 kilometara od centra Sarajeva. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje izvorišta reke Bosne i izletišta. Noćenje.
Sarajevo – Mostar  3. dan 25.10.2020.
Doručak. Nakon doručka odjavljivanje iz hotela i fakultativni odlazak u Mostar i Blagaj. Vožnja autobusom (oko 2h) do Blagaja, koji se nalazi par kilometara od Mostara. Uživanje na izvorištu reke Bune. Ovo je najveći kraški izvor u Evropi, pored kojeg se nalazi čuvena sufijska tekija (muslimanski verski objekat koji je sada pretvoren u muzej; nije obavezan ulazak – ulaznice se plaćaju na licu mesta) Nastavak puta ka Mostaru gde sledi obilazak grada uz pratnju vodiča (Franjevačka crkva, Sinagoga, Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom XVI veku i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most, Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama) Slobodno vreme za individualne aktivnosti u starom delu grada Mostara. U popodnevnim satima povratak u Sarajevo.
Za putnike koji ne idu u Mostar,slobodno vreme u Sarajevu do polaska. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Bosnu i Srbiju.
Niš  4.dan 26.10.2020.
Dolazak u Niš u ranim jutarnjim časovima.

 

CENA ARANŽMANA  50,00€

 

Dodatne informacije
Doplata za polaske iz Pirota i Leskovca – 10€ po osobi
ARANŽMAN OBUHVATA:
– Prevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama
– smeštaj u hotelu Walter 4* u Sarajevu , na bazi 1 noćenja sa doručkom
– obilazak Andrićgrada
– obilazak Sarajeva u pratnji stručnog, lokalnog vodiča
– boravišnu taksu – 1,3€ po osobi
ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– izlet do Mostara i Blagaja– 15€ ( uz pratnju stručnog vodiča; min za raealizaciju 20 prijavljenih putnika)
– individualne troškove putnika
– putno zdravstveno osiguranje
POPUSTI I DOPLATE:
– doplata za 1/1 sobu iznosi 10€
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
– 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre polaska
Aranžman je rađen na bazi 40 plativih putnika

 

 

Za ovo putovanje važe opšti uslovi putovanja organizatora sa licencom 171/2020

You don't have permission to register