TOP
Image Alt

Plovdiv

Plovdiv

po osobi / aranžmanu
(0 Reviews)

PLOVDIV

JEDNODNEVNI IZLET

17.10.2020.

 

Plovdiv – drugi po veličini grad u Bugarskoj, nalazi se u Trakijskoj niziji na obalama reke Marice u podnožju Rodopskih planina. Kroz Plovdiv prolaze putevi medjunarodnog značaja. Ima čak dva aerodroma i populaciju od oko 380 hiljada stanovnika. Zanimljivo da je Plovdiv proglašen za evropsku prestonicu kulture 2019 godine. Jedan je od najstarijih evropskih gradova, u antičko doba bio prestonica Trakije,zvao se Eumolpijas, ovde je vladao i Filip Makedonski, otac Aleksandra Makedonskog, kada se grad zvao Filipopolis. Pod Rimljanima ( Trimontium – Trobrežje) je bio na vaznom medjunarodnom putu Via Millitaris, posle Rimljana su ga naselili Sloveni, a bugarski prvi put postaje 815 godine. Menjao je bugarske i vizantijske gospodare, a onda ga osvajaju i Turci kojih se konačno oslabađa 1878.
Program putovanja:
Polazak iz Niša u 03:00h sa dogovorenog mesta. Vožnja preko Pirota, Dimitrovgrada, državne granice sa Republikom Bugarskom; dolazak u Plovdiv u prepodnevnim časovima.
Nakon dolaska sledi razgledanje grada sa vodičem, Antički amfiteatar iz 2. veka (panoramski-ulazak individualan), rimski stadion, crkva svetog Konstantina i Jelene, starog utvrđenja iznad reke Marice…Slobodno vreme za individualno razgledanje i posetu muzejima kao i očuvanih aristokratskih vila iz 18. i 19. veka koje su pretvorene u muzeje. Za ljubitelje šopinga tu je 2 km dugačka centralna ulica sa brojnim radnjama i restoranima.
U popodnevnim satima polazak za Niš, povratak u kasnim noćnim satima.

 

Cenovnik   :     2.300,00 dinara

ARANŽMAN OBUHVATA:
– Prevoz turističkim autobusom
– Pratioca grupe
– Obilazak Plovdiva
– Organizaciju i vođstvo puta
ARANŽMAN NE OBUHVATA
– Individualne troškove putnika
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora.

You don't have permission to register