TOP

Najzanimljiviji muzeji Italije

Italija nudi impozantan broj muzeja u kojima možete uživati u umetnosti i tradiciji razvoja ove države od praistorijskih dana do modernog doba. Italija takođe obiluje izložbama ili kolekcijama koje su  manje poznate, a ponekad i jedinstvene u svetu. Potoje zanimljivi eksponati, koje ne smeju propustiti oni koji traže drugačije iskustvo. Polazeći od severa pronalazimo Muzej slavina u San Maurizio d’Opaglio, na obali Lago d’Orta, u provinciji Novara. Ovde možete upoznati njegovu istoriju (od antičke Grčke do 19. veka) i njenu evoluciju. Nekoliko kilometara dalje, tačno u Gignese, u provinciji Verbano-Cusio-Ossola, nalazi se Muzej kišobrana i suncobrana. Postoji od 1939. godine i nudi ogroman pregled kolekcionarskih predmeta koji prate evoluciju mode od 1800-ih do danas.
Bliže Milanu, u Parabiagou, nalazi se Muzej Bonsai, prva stalna izložba na svetu posvećena minijaturnom drveću. Zove se Muzej Crespi Bonsai i čuva mala sekularna stabla, jedinstvene primerke u svetu kao i zbirke japanskih vaza od velike vrednosti. U Montebelluni posetite Muzej čizama i sportske obuće, u provinciji Treviso. U njemu se nalazi 2.000 predmeta povezanih sa svetom dizajna,  tehnoloških inovacija i proizvodnje sportske obuće.
Ljubitelji igara ne mogu propustiti Muzej Pinball koji se nalazi na Spazio Tilt-u u Bolonji. Ovdje je od 1830. do danas smešteno više od 400 uređaja. Ako vam nedostaju stare mašine koje vam ulepšavaju dane u baru, ovo je pravo mesto.
U Santarcangelo di Romagna je 2008.godine otvoren Muzej dugmeta, sa 380 slika koje sadrže istoriju, materijale i zanimljivost o dugmadima iz celog sveta.
U Muzeju papirusa Syracuse naći ćete kolekciju jedinstvenu u svetu posvećenu biljci i njenoj upotrebi kao stolni materijal.
Na Sardiniji u Arbusu nalazi se Muzej posvećen isključivo sardinijskom nožu. U prostoru pored njegove radionice majstor Paolo Pusceddu postavio je kolekciju u kojoj se možete
diviti istinskim umetničkim delima sardinske tradicije.
You don't have permission to register