TOP
Image Alt

Nesebar

Nesebar  je jedno od najpoznatijih i najpopularnijih letovališta u Bugarskoj. Prethodno poznat kao Mesembrija  nalazi se u jugoistočnoj Bugarskoj, na obali Crnog Mora .Za one koji vole sunčane plaže, prijatnu klimu, čisto more, bogatu istoriju i kulturu, ovo je pravo mesto.
Za razliku od  Sunčevog brega i Zlatnih Pjasca, pored sjajnih plaža postoji i mnoštvo drugih atrakcija kao i prelep pejzaž koji okružuje grad.  Osnovan je pre 3000 godina i smatra se jednim od najstarijih gradova u Evropi.
Stari Nesebar je u potpunosti pod zaštitom UNESCO-a i smatra se muzejskim gradom. Nalazi se na velikom poluostrvu koji je povezan sa kopnom samo jednim mostom. Postoje odvojene pešačke staze i put. U drevnim vremenima, poluostrvo je bilo skoro dvostruko veće, ali razarajući zemljotres ne samo da je uništio antičke zgrade, već ih je potopio u vodu. Sada sa gradskog pristaništa, možete ići na izlete brodom i kada je lepo vreme i mirno more, može se videti i potopljeni grad. Iznenađujuća je  činjenica da su svi hramovi i crkve, koji su se nalazili na teritoriji grada, ostali na kopnu.U njemu se nalaze  arheološki ostaci poreklom od Tračana, drevnih Grka i Rimljana.
 U novom delu Nesebra nalaze se severna i južna plaža na kojima se može naći veliki broj hotela, restorana kao i mogućnost raznovrsnih sportova na vodi. Tu su i brojni klubovi za ljubitelje noćnog provoda.
Ukusna hrana u Nesebaru je takođe sastavni deo odmora kao i more i plaže. Na svakom koraku vas čekaju jeftini kafići i restorani, gde ukusna večera maksimalno košta do 50 leva. Lokalna kuhinja će zadovoljiti ljubitelje jela sa mesom, ali i vegetarijance. Izvanredan servis i gostoljubivost domaćina će impresionirati i najzahtevnije goste.
Ako Vam je dosadilo da ležite na plaži, obavezno posetite čuveno letovalište Sunčev Breg. Do njega možete doći autobusom ili morskim putem – na brodu koji redovno krstari između plaža Nesebar i Sunčev Breg.

 

U ponudi

You don't have permission to register