TOP
Image Alt

Grčka

Kolevka evropske civilizacije, Olimpijskih igara i antičke kulture neprekidno privlači veliku pažnju turista iz svih delova sveta. Antički spomenici stari preko 2.000 godina, prelepe peščane plaže, more tirkizne boje i tradicionalna grčka kuhinja čine sklad kojem je nemoguće odoleti.
Sa obalom, po razuđenosti drugom u Evropi, sa mnoštvom ostrva, poluostrva i zaliva, koju zapljuskuju tri mora – Jonsko, Egejsko i Sredozemno, i preko 2.000 ostrva, ova zemlja predstavlja pravi izbor za kombinaciju opuštenog odmora i zanimljivih izleta. Ostrva kao što su Rodos, Krit, Zakintos, Krf i Kos, pa Atina sa svojim muzejima, te Sveta Gora, samo su deo ponude ove turističke velesile. 
Najznačajnije regije koje naši turisti posećuju su:  Olimpska regija, Halkidiki i regija Svetog Đorđa. 

Olimpska regija

Olimpska regija ili Pieria se nalazi u severoistočnom delu kontinentalne Grčke, sa zapadne strane je prirodna granica koju čine Pieriske planine i najpoznatija Grčka planina, dom svih bogova, planina Olimp. Zauzima površinu 1516 km2 i ima preko 134.000 stanovnika. Glavni grad oblasti je Katerini. Karakteristike ove regije su obale sa širokim peščanim plažama koje se pružaju pravcem sever-jug u dužini od 70 km.
Najpoznatija letovališta su  Paralija, Olympic Beach,  Leptokaria,  Platamon i Nei Pori.
nei-pori-grcka

Halkidiki

Halkidiki je poznato poluostrvo u Grčkoj, u centralnom delu najveće regije – Egejske Makedonije. Na severu se graniči sa regijom Soluna, a na jugu, istoku i zapadu njegove obale zapljuskuje Egejsko more. Ima ukupno 500 km obale i sastoji se od 3 manja poluostrva („prsta“): Kasandre, Sitonije i Atosa (ili Svete Gore – nezavisnog administrativnog distrikta). Kasandra je idealna za one koji vole dobre plaže i noćni život, Sitonija je mesto za ljubitelje prirode, mira i napuštenih plaža. Najistočniji prst pripada monaškoj zajednici Atos odnosno Svetoj Gori.
grcka-hanioti-halkidiki-14

Regija Svetog Đorđa

Oblast Sveti Đorđe se nalazi u istočnom delu Grčke, izmedju jezera Volvi i zaliva Strimonikos. Pripada Opštini Volvis odnosno regiji Soluna i poznata je  po bogatstvu zelenila i očuvanoj prirodi, kao i antičkom blagu i modernim naseljima. Široke plaže letovališta Stavros, Asprovalta, Nea Vrasna i Vrasna Paralija, skrivene uvale i čisto more, glavne su karakteristike ove regije.
stavros-1
You don't have permission to register