TOP
Image Alt

Bugarska

Bugarska se nalazi u jugoistočnoj Evropi. Graniči se sa Grčkom i Turskom na jugu, Srbijom i Makedonijom na zapadu i Rumunijom na severu. Sa teritorijom od 110.994 km2 Bugarska je 16. po redu najveća evropska država. Glavni grad Bugarske je Sofija. 
Bugarska ima lepa letovališta na obali Crnog mora od kojih su najpoznatija Sunčev breg, Nesebar, Zlatni pjasci, Pomorje, Kiten… Crno more ili pontus euxinos (gostoljubivo more), kako su ga nazivali antički Grci, očuvalo je svoju primamljivost i gostoljubivost do današnjih dana. Bugarska obala Crnog mora duga je oko 378 km i karakterišu je sunčane morske obale, duge peščane plaže boje zlata, mirne uvale, romantični rtovi i gostoljubivi ribarski gradići. 
Voda Crnog mora je mirna, prozirna, manjeg saliniteta nego Mediteran i bez velikih plimskih oscilacija. Temperature vazduha u letnjem periodu kreću se između 23°C i 27°C, a temperature morske vode između 17°C i 25°C. Većina plaža nagrađena je “Plavom zastavom”, zahvaljujući svojim prirodnim odlikama.

Sunčev breg  je moderan turistički grad  koji zbog savremenih konfornih hotela, mnogobrojnih objekata za razonodu, restorana, kafea, klubova, pivnica, igrališta, prijatnog mora i izvanredne plaže sa sitnozrnastim zlatnim peskom, važi za najveći turistički kompleks na Crnom moru Nalazi se  36km severno od Burgasa a samo 5km od Nesebra i Ravde.
Sunny-Beach-in-Bulgaria
You don't have permission to register