TOP
Image Alt

Bugarska

Bugarska se nalazi u jugoistočnoj Evropi i graniči se sa Grčkom i Turskom na jugu, Srbijom i Makedonijom na zapadu i Rumunijom na severu. 
Glavni grad Bugarske je Sofija a sa teritorijom od 110.994 km2 16. je po redu najveća evropska država. 
Bugarska ima lepa letovališta na obali Crnog mora od kojih su najpoznatija Sunčev breg, Nesebar, Zlatni pjasci, Pomorje, Kiten… Crno more ili pontus euxinos (gostoljubivo more), kako su ga nazivali antički Grci, očuvalo je svoju primamljivost i gostoljubivost do današnjih dana. Bugarska obala Crnog mora duga je oko 378 km i karakterišu je sunčane morske obale, duge peščane plaže boje zlata, mirne uvale, romantični rtovi i gostoljubivi ribarski gradići. 
Voda Crnog mora je mirna, prozirna, manjeg saliniteta nego Mediteran i bez velikih plimskih oscilacija. Temperature vazduha u letnjem periodu kreću se između 23°C i 27°C, a temperature morske vode između 17°C i 25°C. Većina plaža nagrađena je “Plavom zastavom”, zahvaljujući svojim prirodnim odlikama.
Sunčev breg  je moderan turistički grad  koji zbog savremenih konfornih hotela, mnogobrojnih objekata za razonodu, restorana, kafea, klubova, pivnica, igrališta, prijatnog mora i izvanredne plaže sa sitnozrnastim zlatnim peskom, važi za najveći turistički kompleks na Crnom moru Nalazi se  36km severno od Burgasa a samo 5km od Nesebra i Ravde.
Nesebar  je jedno od najpoznatijih i najpopularnijih letovališta u Bugarskoj.
Prethodno poznat kao Mesembrija  nalazi se u jugoistočnoj Bugarskoj, na obali Crnog Mora.
Za one koji vole sunčane plaže, prijatnu klimu, čisto more, bogatu istoriju i kulturu, ovo je pravo mesto.
Sveti Vlas je prelepo priobalsko mesto sa oko 4000 stanovnika. Nalazi u severnom delu zaliva u čijem se središtu nalazi Sunčev breg, a na njegovom južnom kraju Nesebar. Udaljeno je 2km od Sunčevog brega a 10km od Nesebra.

U ponudi

You don't have permission to register