TOP
Image Alt

Bosna i Hercegovina

Bosna i Hercegovina je zemlja u obliku srca koja leži u srcu jugoistočne Evrope. Ovde se istočne i zapadne civilizacije susreću, ponekad sukobljavaju, ali češće pomažu i obogaćuju jedna drugu kroz dugu i fascinantnu istoriju.

Bosna i Hercegovina je dugačko ime za zemlju koja se prostire samo na 50.000 km2. Severni i centralni deo zemlje zove se Bosna, a ime verovatno potiče od stare indo-evropske reči “bosana” što znači voda a koja Bosni ne nedostaje. Južni region oko drevnoga Huma, kojim je vladao Herceg Stjepan Kosača, kasnije je nazvan Hercegovina kada su to područje zauzeli Otomanski osvajači.
Postoji mnogo fascinantnih destinacija u celoj Bosni i Hercegovini podesnih za sve vrste turista. Ovde se dobije ono najbolje od svega. Najinteresantnija i najatraktivnija mesta u Bosni i Hercegovini predstavljaju čudesan spoj kulturnog i prirodnog nasleđa. Skoro je nemoguće razdvojiti ih, jer su kultura i tradicija ove zemlje procvetale upravo iz predivne i netaknute prirode.

Rafting Tarom

Od nekada čuvenog splavarenja na Tari i Drini došlo se danas do RAFTINGA.
RAFTING na Tari je pre svega zamišljen kao dobar provod na reci – spoj lepote, adrenalina, avanture, odmora, zabave, zadovoljstva, drugarstva, atrakcije, pozitivne energije, povratak netaknutoj prirodi…- i sve to nam pomaže da potpuno osetimo lepotu prirode i vidimo ono što su samo stari splavari znali.
Svaki RAFTING je dijametralno različit od bilo kog prethodnog – NIŠTA SE NE MOŽE PONOVITI DVA PUTA – jer vodostaj stalno varira. Da bi učestvovali na RAFTINGU nije Vam potrebno iskustvo. RAFTING vodiči su iskusni licencirani veslači i vrsni poznavaoci divljih voda. Uz njih ćete na atraktivan i neobičan način doživeti nezaboravne trenutke i posve zbunjujuća osećanja tokom RAFTINGA – od histerične euforije do blažene smirenosti. Danas je rafting jedan od najpopularnijih oblika aktivnog odmora.

U ponudi

You don't have permission to register