TOP

Albanija

ALBANIJA je južnoevropska država koja je smeštena na Balkanskom poluostrvu.
U ovoj maloj mediteranskoj zemlji, netaknuta pariroda i kulturne misterije zajedno stvaraju jedinstven osećaj. Od snegom prekrivenih planina zimi do polja maka u proleće krajolik Albanije se stalno menja, s godišnjim dobima, nudeći posetiocima priliku da uživaju utoplim letnjim odmorima na plaži kao i aktivnom odmoru u prirodi.Na njihovom primorju postoji mnogo čistih, netaknutih plaža, spektakularnih planina, živopisnih dolina reka i mnoga druga prirodna iznenađenja za posetioce.Među nekoliko gradova vrednih spomena su svakako Drač i Sarande nalaze se duž netaknute morske obale Jandranskog i Jonskog mora.
U celoj zemlji postoje novootrkrivena i uzbudljiva arheološka nalazišta, očuvani Ilirski srednjovekovni dvorci kao i vizantijske crkve i manastiri.
DRAČ je grad i najveća luka u Albaniji, u zapadnom delu albanske obale Jadranskog mora, samo 39 km udaljen od Tirane i 30 km od međunarodnog aerodroma u Tirani. Drač je gotovo spojen sa Tiranom, glavnim gradom Albanije, beskrajnim nizom hipermarketa i prodavaca automobila. Grad Drač ima oko 100.000 stanovnika, ali se broj udvostruči tokom letnjih meseci, kada su brojni posetioci privučeni lokalnim plažama, turističkim znamenitostima i mnogim hotelima. Jadransko more je odlična destinacija za porodični odmor, jer je more toplo i prilično plitko. Prostrane peščane plaže i letnja zabava Drača su izuzetno popularne posetiocima i turistima.
KSAMIL je mali gradić koji se nalazi na 15 km od Sarande, poznat po prelepim belim peščanim plažama, kristalno čistoj vodi i malim ostrvcima u blizini kopna. Nalazi se na idealnoj lokaciji i deo je Nacionalnog Parka Butrint, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Na Ksamilu postoje četiri spektakularna ostrva, od kojih su najpoznatija “Twins Island”. Savršeni mir i gusto zelenilo ovih ostrva podsećaju na tropski raj koji nećete želeti da napustite.