DOČEK NOVE GODINE

TREBINJE-DUBROVNIK-MOSTAR-SARAJEVO

29.12.2017. – 03.01.2018.

6 DANA – 3 NOĆENJA

Trebinje je grad koji se nalazi na krajnjem jugu Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegoine. Trebinje ima veoma važan geografski položaj jer se nalazi na granici sa Crnom Gorom i Hrvatskom. Položaj Trebinja je veoma važan za njegov turistički razvoj jer je od svetski poznatog turističkog sedišta – Dubrovnika udaljen 27 km, a od Herceg Novog 45 km. Za Trebinje se kaže da je grad sunca i platana i smatra se jednim od najljepših gradova u BIH i šire. Trebinje krase očuvani stari grad i palače mediteranskog tipa koje obiluju izuzetnom ljepotom. U samom gradu se nalazi petnaest pravoslavnih hramova, a okružuju ga manastiri Dobrićevo, Tvrdoš, Zavala, Petro Pravlom marastir i Hercegovačka Gračanica što sve sačinjava veliki potencijal za razvoj vjerskog turizma. Trebinje je grad čuvenog pjesnika Jovana Dučića po čijoj je želji sagrađen hram na brdu Crkvina iznad Trebinja. Hram je posvećen Presvetoj Bogorodici i rađen je po ugledu na manastih Gračanicu na Kosovu.

Program putovanja:

1.dan 29/30.12. -Niš – Trebinje
Polazak iz Niša u večernjim satima sa parkinga kod Tempa.Vožnja preko Kruševca, Čačka, Užica, Višegrada, Foče, Tjentišta (gde ćemo napraviti pauzu u zavisnosti od vremenskih prilika) sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak u Trebinje. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora autobusom idemo do izletišta Crkvine, gde se nalazi Hercegovačka Gračanica, verna kopija manastira Gračanica sa Kosova, u kojem je sahranjen Jovan Dučić, galerija pozlaćenih ikona i mauzolej pesnika Jovana Dučića. Sa ovog vidikovca se pruža prelep pogled na ceo grad, planinu Leotar, reku Trebišnjicu i stari kameni Arslanagića most iz XVI. Silazak u grad nastavak vožnje do manastira Tvrdoš iz XVI veka, obilazak manastira, stare vinarije (predviđeno zadržavanje oko 45 minuta). Nakon obilska manastira, vraćamo se u grad I nastavljamo razgledanje Trebinja sa lokalnim vodičem; Obilazak najznačajnijih lokaliteta, šetnja ulicama starog grada, gradske zidine sa trgovima….“Trg Pesnika“ gde su platani stari preko 100 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu se nalaze brojni pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Nakon obilaska povratak u hotel. Večera. Noćenje.

2.dan 31.12. -Trebinje–Dubrovnik–Trebinje
Doručak. Nakon doručka polazak za Dubrovnik – fakultativno. Dubrovnik je jedinstven u svetu zbog impresivnih srednjevjekovnih tvrđava, crkava, samostana i palata i često ga nazivaju biserom Jadrana. Razgledanje grada uz stručnog lokalnog vodiča palata Sponza, Orlandov spomenik, Lovrenac, šetnja Stradunom. Slobodno vreme. Povratak u Trebinje, rana večera. Slobodno veče, doček Nove Godine na gradskom trgu ili u nekom od restorana. Noćenje

3.dan 01.01. – Trebinje – Blagaj – Mostar – Trebinje
Doručak. Polazak za Mostar. Na putu prema Mostaru posetićemo Blagaj, gradić na par kilometara pre Mostara, gde se nalazi najveće kraško vrelo u Evropi, izvor reke Bune pored koga se nalazi i čuvena sufijska tekija. Nakon kraće vožnje dolazak u grad na Neretvi obilazak građevina koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558.g. i po predanjima po uzoru na ovaj mali most kasnije je sagrađen stari most, Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama gde ćemo napraviti pauzu i imati dovoljno slobodnog vremena za kafu, kolače i šoping. Polazak za Trebinje u popodnevnim časovima, nakon dva sata vožnje dolazak u hotel, večera . Noćenje.

4. dan- 02.01. – Trebinje – Sarajevo

Nakon doručka , odjavljivanje iz hotela i polazak za Sarajevo, vožnja prema glavnom gradu uz pauzu kod Jablanice, obilazak mosta na Neretvi koji je deo celine Memorijalni kompleks Bitka za ranjenike na Neretvi, inače deo scenografije filma Bitka na Neretvi iz 1968 god. Nastavak putovanja ka Sarajevu i odmah nakon dolaska panoramsko razgledanje grada i šetnja najužim gradskim jezgrom: mostovi na Miljacki, Gradska većnica, Inat kuća, Careva džamija, Latinski most,pravoslavna crkva, katolička katedrala, Baščaršija (šetnja najstarijim gradskim ulicama pored Begove džamije, Kazandžiluk ulica do trga Sebilj). Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Niš u ranim večernjim časovima.

5. dan – 03.01. … Sarajevo –Niš

Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima (vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnom prelazu, na šta organizator ne može da utiče).

 

Aranžman obuhvata:

 • prevoz autobusom turističke klase (TV,klima)
 • 3 polupansiona u hotelu IN 3* ili 3 noćenja sa doručkom u hotelu Leotar 4* (sa uključenom novogodišnjom večerom) u Trebinju,
 • razgledanje gradova u pratnji stručnog vodiča  (Trebinje, Sarajevo)
 • troškove organizacije i vođstva puta

Aranžman ne obuhvata:

 • Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike(plaćaju se na licu mesta)
 • Izlet do Dubrovnika i razgledanje starog grada uz pratnju lokalnog vodiča – 10€ (plaća se vodiču u autobusu)
 • izlet do Mostara – 10€ (plaća se vodiču u autobusu)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje,- Individualne troškove

Doplate i popusti:

 • Doplata za 1/1 sobu je 50%.
 • Deca do 12 godina imaju 20% popusta uz dve punoplative osobe i koriste sve usluge (popust važi za hotele IN I Etage),
 • U hotelu Leotar pravo na popust imaju deca do 5god.

Uslovi i način plaćanja:

 • Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Aik banke na dan uplate.
 • 30% prlikom rezervacije, ostatak 10 dana pre polaska.
 • 30% prilikom rezervacije , ostatak na rate bez kamate, čekovima ili administrativnom zabranom na tri mesecne rate.

NAPOMENE:

Za goste hotela Etage ishrana je u restoranu hotela IN koji se nalazi odmah preko puta.

Za realizaciju transfera iz Leskovca,Vlasotinca, Pirota i Knjaževca potrebno je minimum 4 putnika.
Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimum 40 prijavljenih putnika.
Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

Program je rađen na bazi od minimum 70 putnika
Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak). Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.

Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, licenca OTP 27/2014 izdata od Agencije za privredne registre od 12.03.2014. godine. Clock Travel osiguran je Polisom osiguranja za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku broj 30000005381 osiguravača Milenijum Osiguranje, koja važi od 25.01.2018. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel koji su sastavni deo prijave putovanja.