Sofija, glavni grad Republike Bugarske okružen izuzetno lepim pastoralnim oblastima, nalazi se u podnožju planine popularne kod skijaša, Vitoše. Sofija, čija istorija obuhvata čitavih sedam milenijuma, bogata je ruševinama iz raznih perioda i jedan je od najstarijih gradova u Evropi. Narodni istorijski muzej je jedan od najprostranijih u Istočnoj Evropi. Široki, kaldrmisani bulevari, elegantni butici i energični noćni život glavne su atrakcije ovog grada od 1,3 miliona stanovnika. Trolejbusi, tramvaji i autobusi kreću se kroz sve oblasti ovog dinamičnog grada.

1. dan1. DAN (31.12.2018.) NIŠ – SOFIJA
Sastanak grupe u 05:45h na parkingu preko puta restorana „Gusar“ kod tvrđave. Predviđeno vreme polaska u 06:00 časova. Jutarnja vožnja sa kraćim usputnim odmorima. Dolazak u Sofiju u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada (Hram Aleksandra Nevskog, Sobranje, spomenik Caru oslobodiocu, Crkva Sv. Sofije, Ruska Crkva, Rotonda, Crkva Sv. Nedelje, bulevar Vitoša…). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. DOČEK NOVE GODINE u sopstvenoj organizaciji (preporučujemo doček na ulicama i trgovima). SREĆNA NOVA GODINA!!!! Noćenje.

2. dan(01.01.2019.) SOFIJA – BOROVEC
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno: odlazak do Boroveca, najvećeg ski centra u Bugarskoj koji se nalazi 70 km od Sofije. Razgledanje centra. Slobodno vreme. Povratak u Sofiju. Noćenje.

3. dan(02.01.2019.) SOFIJA – NIŠ
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i poseta šoping centru The Mall. The Mall je najveći šoping centar na ovim prostotima sa velikim brojem radnji i restorana. Polazak za Niš u popodnevnim časovima sa dogovorenog mesta. Očekivani dolazak u Niš na mesto polaska je u večernjim satima.

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intese na dan uplate!

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • vanlinijski prevoz autobusom ( visokopodni ili double dekerom, cd, audio, video) na relaciji prema programu putovanja
 • panoramsko razgledanje Sofije,
 • dva noćenja sa doručkom u hotelu Hemus 3*,
 • usluge vodiča/pratioca prema programu za vreme trajanja aranžmana,
 • troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • medjunarodno putno osiguranje,
 • fakultativne izlete – Borovec po ceni od 10€ po osobi – minimum 25 prijavljenih putnika.
 • individualne putničke troškove.

POPUSTI I DOPLATE:

 • doplata za 1/1 sobu u hotelu Hemus 3* 50% od cene aranžmana
 • umanjenje za sopstveni prevoz 10€ po osobi
 • sobe u hotelu Hemus 3* su samo dvokrevetne, i ne postoji mogućnost doplate pomoćnog ležaja.
 • Doplata za polaske iz Leskovca, Zaječara, Knjaževac, Aleksinac, Pojate 10€ po osobi.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak do 20.12.2018.god.

LOKACIJA I OPIS HOTELA:

Hotel Hemus 3* se nalazi u širem centru grada na 10 minuta hoda od bulevara Vitoše (glavne pešačke zone). Hotel raspolaže: restoranom, lobi barom, noćnim barom, biznis centrom. Sobe sadrže klimu, SAT-TV, brzi bežični internet, kupatilo. Detaljnije na sajtu hotela: www.hemushotels.com

Hotel Rila 3* se nalazi na izuzetnoj lokaciji u samom centru Sofije. Hotel raspolaže: restoranom, lobi barom, konferencijskom salom. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima kupatilo, minibar, kablovsku televiziju, klimu, pristup internetu (wi-fi), telefon. Detaljnije na: www.hotelrila.bg

Aranžman rađen na bazi 40 plativih putnika

Organizator putovanja NITURS DOO licenca OTP 26/2016 od 09.02.2016.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije NITURS, YUTA STANDARD