ATINA
6 dana / 3 noćenja

Atina je glavni i najveći grad Grčke. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćni grad-država i poznati filozofski centar. Atina je jedan od najstarijih svetskih gradova, čija se istorija beleži preko 3.400 godina. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici Atini. Atina je takođe rodno mesto Sokrata, Periklea, Sofokla i drugih značajnih filozofa, pisaca i političara antičke Grčke. Kako je popularna destinacija ljubitelja mitova, legendi i umetnosti, grčka vlada je uz pomoć EU tokom prošle decenije uradila velike infrastrukturalne projekte, pa se gradska infrastruktura popravila i sada je daleko reprezentativnija.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (29.12.2019) NIŠ

Polazak sa dogovorenog mesta u dogovoreno vreme (proveriti u agenciji tačno vreme i mesto polaska dva dana pred put). Vožnja kroz Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi preuzimanja putnika. Noćna vožnja kroz Makedoniju sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2.dan (30.12.2019) METEORI – ATINA

Dolazak na Meteore u jutarnji satima. Fakultativni obilazak Meteorskih manastira sa pravom nazvanih svetskim čudom . Obilazak doline Tempi i crkve Sv. Petke u jutarnjim časovima. Za one koji ne žele fakultativni obilazak Meteora slobodno vreme u Kalambaki – gradić u podnožju Meteora. Nakon obilaska Meteora polazak za Atinu. Dolazak u hotel u popodnevnim satima. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan (31.12.2019)

ATINA – DOČEK NOVE GODINE Doručak. Posle doručka oko 9h polazak na panoramsko razgledanje Atine: trgovi Omonija i Sintagma, prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, zaustavljanje kod Predsedničke palate sa prisustvovanjem smeni predsedničke straže (Evzoni). Fakultativno odlazak na obilazak drevnog Akropolja je planiran oko 13h u trajanju od sat vremena (posebno se plaća ulaznica): Propileji, hram boginje Nike, hram boginje Atine Partenon, Karijatide… Moguć izlet do novog olimpijskog kompleksa – panoramsko razgledanje i slobodno vreme za šoping u novom šoping-molu „The mall Athens“  ww.themallathens.gr  koji je u sastavu kompleksa. Za one koji ne žele na Akropolj slobodno vreme. Uveče DOČEK NOVE GODINE individualno na trgu Sintagma ili fakultativno u TAVERNI na Plaki. Noćenje.

4.dan (01.01.2020)

ATINA-PELOPONEZ(KORINT-MIKENA-EPIDAURUS-NAFPLION) Doručak, slobodno prepodne ili fakultativno izlet na Peloponez (Argolida) sa obilaskom Korintskog kanala, prelazak mostom sa Atike na Peloponez, prolazak pored Tirinsa i obilazak Epidaurusa (čuveno antičko pozorište), zatim odlazak do Nafpliona (primorskog mesta i stare grčke prestonice) i obilazak ostataka “zlatne” Agamemnonove Mikene sa Lavljom kapijom, kraljevskim grobovima i tzv. Atrejevom riznicom. Povratak u Atinu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno veče i individualni odlazak na reprizu Nove 2019.godine na nekom od gradskih trgova. Noćenje.

5.dan (02.01.2020)

ATINA-SUNION-GLIFADA-SRBIJA Doručak. Napuštanje hotela posle dorucka, oko 9h. Mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta za PIREJ, SUNION (Posejdonov hram – najlepši zalazak sunca), APOLONOVU OBALU i GLIFADU. Nakon obilaska polazak za Srbiju. Noćnja vožnja kroz Grčku i Makedoniju.

6.dan (03.01.2020)

NIŠ Dolazak na mesta polazaka u jutarnjim/prepodnevnim česovima . Kraj usluga.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
 • Smeštaj u hotelu 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (po hotelskom normativu),
 • Razgledanje Atine u pratnji lokalnog vodiča,
 • Usluge licenciranog vodiča – pratioca na putovanju,
 • Troškovi organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Troškove obaveznog međunarodnog zdravstvenog osiguranja,
 • Individulane troškove putnika,
 • od 01.01.2018 je u Grčkoj uvedeno plaćanje boravišne takse koja se plaća na licu mesta u hotelima, cena boravišne takse se kreće od 0.50€ do 1,50€ u zavisnosti od kategorije hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Ulaznica za Akropolj – 25€
 • Izlet na Peloponez sa ulaznicama – 30€
 • Izlet za  Glifadu – 10€

Cene izleta su podložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimun za izvođenje fakultativnih izleta je 20 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino–partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakutativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti, kao i radnog vremena svih lokaliteta i tržnih centara za vreme praznika, koji će svakako biti naknadno provereni i utvrđeni i u skladu sa tim Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja održavanja svih fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkingtunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni.

NAPOMENE:

Organizator putovanja je turistička agencija Clock Travel, licenca OTP 27/2014 izdata od Agencije za privredne registre od 12.03.2014. godine. Clock Travel osiguran je Polisom osiguranja za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku broj 30000005381osiguravača ‘’Milenijum Osiguranje’’A.D.O Beograd, koja važi do 25.01.2019.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Clock Travel koji su sastavno deo prijave putovanja.