Ako želite da otkrijete lepote Grčke koju ne poznajete,  ako volite peskovite plaže i čisto more,

ako Vam je potreban miran odmor,  Fanari je prava destinacija za Vas.

Fanari je šarmantno mesto okruženo bogatim prirodnim lepotama, Egejskim morem,jezerima Vistonidom i Ksirolimni i mnoštvom manjih jezera gde ljubitelji ptica mogu da uživaju u retkim vrstama čaplji i flamingosa.  Duge peščane plaže  i  kristalno plava voda koje svake godine dobijaju  Plavu zastavu  Evropske unije, stvaraju egzotičnu sliku i obećavaju odmor i relaksaciju.

Nekada ribarsko mesto, izgradnjom vila i hotela postaje pravi turistički centar ovog kraja. Uređena gradska plaže i u neposrednoj blizini plaža Arogi sa ležaljkama i suncobranima, rampa za ulaz u more za slabo pokretne kao i plitka a čista voda privlače svake godine sve više posetilaca.

U mestu se pored restorana koji služe svežu ribu, nalaze i taverne, zatim restorani brze hrane, dobro snabdevene prodavnice, ribarnice, apoteka… a na samoj plaži i barovi koji svake večeri organizuju zabave. U toku letnjih meseci organizuje se i Letnji muzički festival.

Fanari je odlična lokacija za jednodnevne izlete. Nalazi se u centru Trakijske oblasti, na pola sata vožnje od Komotinija i Ksantija i sat vremena od Aleksandrupolisa i Kavale.

Na putu Komotini – Ksanti, u selu Porto Lagos, okružene jezerom Vistonida, i povezane sa kopnom drvenim mostom nalaze se Crkva Svetog Nikole i Crkva Panagia Pantanasa. Osnovana kao metoh manastira Vatopedi Crkva Svetog Nikole zbog svoje velike religiozne i istorijske vrednosti kao i prirodnih lepota koje je okružuju, privlači veliki broj posetilaca i vernika.

Ako se uputite u pravcu Maronie, antičkog mesta u kome se kako legenda kaze nalazi Kiklopova pećina možete posetiti i Atičko pozorište Maronie.

Za one sa avanturističkim duhom predlažemo i odlazak do ostrva Samotraki sa predivnom netaknutom prirodom i mnogobrojnim vodopadima.